Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین زارع‌صفت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مشهد در ارتباط با میزان صدمات وارده به آثار و ابنیه تاریخی خراسان رضوی در پی زلزله اخیر، اظهار داشت: خوشبختانه در این حادثه به آثار تاریخی استان هیچ‌گونه آسیبی نرسیده است.

وی ادامه داد: با این‌ وجود، اداره‌کل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی در آمادگی کامل برای مقابله با حوادث و آسیب‌های احتمالی به‌سر می‌برد اما تاکنون گزارشی از خسارت به آثار و بناهای تاریخی استان در این شهرها به ما نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی افزود: در برخی شهرهای استان پیشرفت‌هایی را بر اثر این زلزله در ترک‌های قبلی شاهد هستیم اما آسیب به‌هیچ‌وجه جدی نیست و خطری آثار و بناهای تاریخی استان را تهدید نمی‌کند.

وی بیان کرد: براساس گزارش‌ها بخشی از یک حمام تاریخی در شهر نیشابور آسیب دیده که به احتمال زیاد بارش‌های اخیر در ایجاد ترک و تشدید زمینه آسیب‌پذیری تاثیرگذار بوده است و در حال حاضر کارشناسان میراث‌ فرهنگی درحال بررسی علت تخریب بنا هستند.

زارع‌صفت در خاتمه از آمادگی این اداره‌کل برای مقابله با هرگونه حادثه احتمالی خبر داد و اضافه کرد: یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان و ادارات شهرستان در حالت آماده‌‌باش به سر می‌برند.

انتهای پیام/ک

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۴۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر بدون کوچه ایران را بشناسید

به گزارش تابناک، با خواندن تیتر مطلب احتمالا از خود می پرسید، مگر میشود شهر و منطقه ای بدون کوچه باشد؟ بله میشود و ایران چنین شهری دارد که نامش لار است و به شهر برخواسته از ویرانه ها شهرت دارد. درمورد شهر بدون کوچه جهان صحبت نمیکنیم ولی تنها شهر بدون کوچه در خاورمیانه، شهر لار استان فارس است  .

حالا که دانستیم شهر بدون کوچه کدام شهر است، بد نیست درمورد علت بدون کوچه ساخته شدن این شهر هم اطلاعاتی کسب کنیم. این شهر بدون کوچه بن بست بعد از یک حادثه به این شکل ساخته شد تا تکرارش، خسارات رخ داده شده را دوباره به همراه نداشته باشد.

گفته شده است که سال 1339 و پس از زلزله شدیدی که شهر لار را بطرز ناراحت کننده ای ویران کرده بود، ساخت شهر جدیدی در فاصله 4 کیلومتری از شهر قدیم آغاز شد و به دلیل تخریب 70 درصدی شهر لار بر اثر زلزله، مسئولان تصمیم گرفتند برای پیشگیری از خطرات احتمالی مجدد، شهر جدید را بدون کوچه و بن‌بست بسازند.

اینطور شد که این شهر بدون کوچه در استان فارس به شهری جدید با خانه‌هایی که ارتفاع کمتر و مقاومت بیشتر در برابر زلزله داشتند، تبدیل شد. 

در توصیف موقعیت جغرافیایی لار میتوان این چنین گفت که، شهر لار در جنوب شرقی استان فارس با فاصلهٔ 330 کیلومتری جنوب شرقی شهر شیراز و 190 کیلومتری شمال غرب بندرعباس واقع شده است.

 چنانچه بخواهیم به مهمترین جاذبه گردشگری و جاهای دیدنی لار اشاره کنیم، باید بگوییم که مهم‌ترین بنای تاریخی این شهرستان، بازار قیصریه لار است که لقب مادر بازارهای ایران را به این بازار تاریخی داده اند.

همچنین بناهای تاریخی قلعه اژدها پیکر و برج ننه نادر در لارستان که مربوط به دوران پیش از اسلام در لار می شوند نیز، جزو دیدنی های لار محسوب می شود.

دیگر خبرها

  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس